Minor: Forum emoji crash issue

Thothie

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator
Lead MSC Developer
MSC Developer
Joined
Apr 8, 2005
Messages
16,227
Reaction score
276
Location
lost
During the last forum update, we got access to a slew of new emojis (somehow). However, trying to actually post with any of them results in a crash with:
Code:
XF\Db\Exception: MySQL query error [1366]: Incorrect string value: '\xF0\x9F\xA5\xB5' for column `thothie_xenforo`.`xf_post`.`message` at row 1 in src\XF\Db\AbstractStatement.php at line 228
[LIST=1]
[*]XF\Db\AbstractStatement->getException() in src\XF\Db\Mysqli\Statement.php at line 196
[*]XF\Db\Mysqli\Statement->getException() in src\XF\Db\Mysqli\Statement.php at line 77
[*]XF\Db\Mysqli\Statement->execute() in src\XF\Db\AbstractAdapter.php at line 94
[*]XF\Db\AbstractAdapter->query() in src\XF\Db\AbstractAdapter.php at line 218
[*]XF\Db\AbstractAdapter->insert() in src\XF\Mvc\Entity\Entity.php at line 1452
[*]XF\Mvc\Entity\Entity->_saveToSource() in src\XF\Mvc\Entity\Entity.php at line 1184
[*]XF\Mvc\Entity\Entity->save() in src\XF\Mvc\Entity\Entity.php at line 1202
[*]XF\Mvc\Entity\Entity->save() in src\XF\Service\Thread\Creator.php at line 285
[*]XF\Service\Thread\Creator->_save() in src\XF\Service\ValidateAndSavableTrait.php at line 40
[*]XF\Service\Thread\Creator->save() in src\XF\Pub\Controller\Forum.php at line 750
[*]XF\Pub\Controller\Forum->actionPostThread() in src\XF\Mvc\Dispatcher.php at line 350
[*]XF\Mvc\Dispatcher->dispatchClass() in src\XF\Mvc\Dispatcher.php at line 257
[*]XF\Mvc\Dispatcher->dispatchFromMatch() in src\XF\Mvc\Dispatcher.php at line 113
[*]XF\Mvc\Dispatcher->dispatchLoop() in src\XF\Mvc\Dispatcher.php at line 55
[*]XF\Mvc\Dispatcher->run() in src\XF\App.php at line 2184
[*]XF\App->run() in src\XF.php at line 391
[*]XF::runApp() in index.php at line 20
[/LIST]
Thinking maybe there's a unicode issue in there somewhere.

It's not a huge deal, but may confuse new users and such (and has already confused some of our vets). I can't seem to figure a way to configure/disable them in the admin panel on my first attempt (actually seems the emoji config is not where it once was).
 

PY004

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator
Joined
Jun 11, 2010
Messages
374
Reaction score
27
Age
32
Location
New York City
Fixed. I forgot to convert the tables to utf8.
 
  • Thread starter
  • Admin
  • #4

Thothie

Administrator
Staff member
Administrator
Moderator
Lead MSC Developer
MSC Developer
Joined
Apr 8, 2005
Messages
16,227
Reaction score
276
Location
lost
👍
 
Top